Nog meer verhalen...


Thema's: verjaardag, Pasen, Koningsdag, ballet, circus, verhuizen, sprookje, geschiedenis, vakantie/strand, voetbal, superhelden, (bovenbouw verliefd, schoolkeuze, detective), kerstmis...

Thema: Verjaardag / Ik wil NU jarig zijn!

Noortje is dol op jarig zijn maar het duur nog wel 100 nachtjes voordat het zover is... In geduldig afwachten is Noortje niet zo goed, maar wel in creatieve oplossingen verzinnen! Als alles goed gaat, viert Noortje haar verjaardag vandaag en niet over 100 nachtjes!


Thema: Pasen / Hoe Karel Konijn een Paashaas werd

Karel Konijn houdt van Pasen. Hij wil eieren schilderen en verstoppen. Eigenlijk wil hij nog veel meer: hij wil Paashaas worden. Hij gaat op cursus bij de Paashaas.
Karel moet goed kunnen tellen, alle kleuren kennen en de eieren beschilderen.
Hij slaagt voor de testen en maak 10 prachtige paaseieren. Maar Krokodil Klappertand gooit roet in het eten en steelt de eieren van Karel Konijn. Wat gaat Karel verzinnen om toch nog Paashaas te worden?


Thema: Koningsdag / Koning Leo en de gestolen kroon

Het is Koningsdag en koning Leo is jarig. Hij wil zich extra mooi maken voor deze bijzondere dag en is op zoek naar zijn speciale kroon. Zijn dochter, prinses Rosalinde, is op de koninklijke zolder. Ze zoekt oude spulletjes bij elkaar om te verkopen op de vrijmarkt. De koning vindt het goed als ze maar voor het avondeten thuis is. De prinses verkoopt op de vrijmarkt een oude kist aan heks Kierewiet. Maar wat zij niet weet is dat de gouden kroon van de koning in de kist zat. En die kroon heeft hij altijd op
als hij zijn verjaardag viert. Nu heeft heks Kierewiet de kroon in handen en wil graag koningin worden! Maar er is nog iemand die aast op de kroon; Boef Grijpgraag wil wel graag koning worden. Ook hij doet een poging om de kroon te pakken te krijgen. Zal de koning die avond nog zijn verjaardag kunnen vieren? Zonder kroon zal dat niet gaan. Gelukkig is tovenaar Harrewar in de buurt om te helpen.


Thema: ballet / Ballerina, volg je hart!

Juliette, een Franse ballerina, krijgt les van Madame Boursin. Ze vindt er niets meer aan om te dansen omdat haar lerares zo streng is. Huilend zit ze in het park.
Juliette ontmoet in het park drie dieren (een konijntje, een flamingo en een uil) die haar allemaal iets vertellen over het volgen van je hart. Ze gaat op zoek naar haar hart en passie en rent door het drukke Parijs en daar ziet ze opeens een bordje met: Audities... in theater Du Coeur. Is het toeval? Hoe loopt het af? Blijft ze dansen of stopt ze ermee?


Thema: circus / Puck en het circus Hatsiekiedee

Puck wil dolgraag naar het circus maar heeft geen geld om een entreekaartje te kopen. Ze heeft een slim idee: de goochelaar van het circus is ziek en Puck biedt zich aan om te goochelen. De circusdirecteur vindt dat een goed idee. Alleen is er een klein probleempje: Puck kan helemaal niet goochelen. Ze gaat op les bij tovenaar Harrewar in het bos. Ze wil graag een konijn uit een hoge hoed toveren. En of dat gaat lukken? Ondertussen is boef Grijpgraag een beetje stout. Hij steelt de bijzondere hond van de clown. Deze hond kan fietsen en boef Grijpgraag wil de hond graag hebben zodat hij lekker achterop kan zitten bij de hond en niet meer zelf hoeft te fietsen. De clown is ontroostbaar als zijn hond weg is en huilt de hele dag. De circusdirecteur heeft een groot probleem: de voorstelling kan niet doorgaan omdat de fietsende hond weg is en de clown niet meer kan lachen. Misschien kan Puck de voorstelling nog redden?


Thema: verhuizen / Karel Konijn zoekt een huisje

Karel Konijn is op zoek naar een eigen huisje. Hij ziet vier deurtjes in de grond en belt overal aan. Maar de muis, de haas, de mol en de vos hebben geen plek voor Karel.
Ook vraagt het konijntje aan de kikker, het lieveheersbeestje, de vogels en de kippen of hij bij hen mag wonen, maar tevergeefs. Met zijn verhuisdoos sjouwt hij de hele dag rond. Dan slaat ook nog boef Grijpgraag toe en steelt de verhuisdoos van Karel. Gelukkig weet Karel de doos met een slimme list terug te krijgen. Zal Karel aan het eind van zijn lange zoektocht een huisje voor zichzelf hebben gevonden?


Thema: sprookje / Roodkapje en de stoute tovenaar Barreboos

De moeder van roodkapje is ziek. Roodkapje gaat naar het bos om bloemen te plukken voor haar moeder. Er zijn alleen geen bloemen, maar wel de stoute tovenaar Barreboos. Hij geeft Roodkapje een toverdrankje mee om haar moeder beter te maken en belooft om Roodkapje naar de bloemenweide te toveren. Maar hij tovert Roodpakje naar de Noordpool! Want hij heeft een hekel aan bloemen en de lente. En op de Noordpool zijn geen bloemen te vinden. Roodkapje krijgt hulp van een lieve zeehond en van het grappige Feetje.


Thema: geschiedenis / Noortje en de tijdmachine (een reisje in de tijd)

Noortje gaat met een tijdmachine meer dan 100 jaar terug in de tijd.
Noortje kijkt tv en raakt met haar moeder aan de praat over vroeger. In de tijd nog voor haar opa en oma en dat er toen nog geen tv was, geen auto's en geen vliegtuigen. Noortje gaat stiekem met de tijdmachine (een uitvinding van haar vader) naar 1900 en komt terecht bij een huisje waar een jongen, Jelle, zit te vissen. Ze hebben het over de verschillen van toen en nu en de kinderen helpen een handje door allerlei dingen te laten zien uit twee koffertjes. Ze gaan samen naar een kruidenierszaak waar Jelle wat wil kopen, maar dat gaat niet helemaal goed en plotseling staat Jelle samen met Noortje in de huiskamer van 2020... En dan moet Jelle ook nog terug.


Thema: vakantie / Zon, zee en zeemeermin

Boer Boris heeft een dagje vrij en gaat met zijn koffer en al zijn dieren een dagje naar het strand. Daar vindt hij op het strand een fles met een brief van een zeemeermin. Hij gaat haar opzoeken, maar moet wel enorm oppassen voor een enge haai!!!


Thema: voetbal / Hoe Sam een topvoetballer werd... met quiz!

Sam wil heel graag net zo goed leren voetballen als Michael, de topscoorder van de club. Michael doet niet zo aardig tegen Sam die steeds aan het oefenen is maar er nog niet zo veel van bakt. Dan ontmoet Sam Boef Grijpgraag die zich voordoet als een Engelse voetbaltrainer en hem zijn voetbalplaatjes afhandig wil maken. In het
bos vraagt Sam om raad bij tovenaar Harrewar. Hij krijgt een betoverde voetbalketting die hem tot de beste speler van de club maakt, maar Boef Grijpgraag steekt daar een stokje voor. Sam zorgt er op een slimme manier voor dat hij de ketting weer terug krijgt en kan laten zien aan Michael dat hij ook een goede voetballer is.

Extra leuk: een EK voetbalquiz!
Tijdens de voorstelling worden de kinderen in twee groepen verdeeld en ze krijgen een coach. Er worden per team drie topscoorders aangewezen. Aan het begin krijgen de twee teams meteen acht rode kaarten. Het is de bedoeling dat de teams alle rode kaarten wegspelen door het beantwoorden van vragen na elke acte. De vragen gaan over het verhaal en over het EK voetbal 2012. Als de teams op gelijke stand eindigen, wordt het tijd voor penalties! De topscoorders mogen allemaal op het doel (en dat is de poppenkast!) schieten. De winnaar krijgt natuurlijk eeuwige roem!


Thema: superhelden / Michael wil een superheld zijn

Michael houdt van superhelden: Spiderman en Mega Toby. Nadat hij weer de zoveelste film op tv heeft gezien, wil hij nog maar één ding… ook een megaheld worden.
Maar hoe moet hij dat doen? Michael gaat op bezoek bij een verstrooide professor en vraagt om hulp. Zou het hem lukken? En wie grijpt boef Grijpgraag die de snoepjeswinkel in de stad heeft leeg geroofd? Kom ook kijken bij de nieuwste voorstelling van Inkipinki poppentheater!


Thema: bovenbouw detective - Wie heeft wat waar gestolen?

Speciaal voor de iets oudere kinderen van 6 t/m 10 jaar.
Barones van Parelstein geeft een gekostumeerd feest en tijdens het feest wordt er iets gestolen. Het is aan de kinderen om uit te zoeken wie het heeft gedaan!


Thema: verliefd / schoolkeuze / bovenbouw
Hoe overleef ik... de schoolkeuze (groep 7-8)

Speciaal voor groep 7 en 8 is dit verhaal geschreven. Het gaat over de keuze voor een middelbare school en over verliefd zijn en natuurlijk over moeders die zich overal mee bemoeien. Noortje is verliefd. Op de populairste jongen van de klas: Michael. Ze zit in groep 8 en moet kiezen naar welke school ze wil gaan. Ze had gekozen voor een school, maar omdat Michael naar een andere school gaat, begint ze te twijfelen. Haar moeder begrijpt niet waarom Noortje opeens naar een andere school wil en gaat op onderzoek uit. Noortje schrijft in een dagboek en leest survivalstips uit de boeken van Francine Oomen. De moeder van Noortje probeert het lot een beetje te helpen want zij vindt de buurjongen Sam veel leuker dan de arrogante Michael. Zal Noortje een goede beslissing nemen?

De verhaal duurt zo'n 20 minuten. Het kan uitgebreid worden met een Hoe overleef ik... Quiz!


Thema: Kerstmis / De Kerstman die niet meer naar huis kon

De kerst is voorbij en de Kerstman wil graag terug naar huis, naar de Noordpool. Maar stoute boef Grijpgraag steelt rendier Rudolf want hij heeft zin in sneeuwballen gooien en skiën. Maar daardoor kan de Kerstman niet meer naar huis. Hoe moet dat nou? Grappige Feetje schiet te hulp, maar omdat ze nog op de toverschool zit, gaat het toveren nog
niet zo goed. Zo komt de Kerstman terecht op een tropisch eiland en daar krijgt hij een lift naar de Noordpool aangeboden door een lieve zeehond.

moeder_en_noortje1
moeder_en_noortje1
Koning_Leo
Koning_Leo
Ballerina_1
Ballerina_1
Puck
Puck
boef_en_konijn
boef_en_konijn
roodkapje
roodkapje
Noortje_en_Jelle1
Noortje_en_Jelle1
boer_boris_en_zeemeermin1
boer_boris_en_zeemeermin1
superhelden
superhelden


Terug naar overzicht