Hoe Sam een topvoetballer werd... met quiz!


Sam wil heel graag net zo goed leren voetballen als Michael, de topscoorder van de club. Michael doet niet zo aardig tegen Sam die steeds aan het oefenen is maar er nog niet zo veel van bakt.

Dan ontmoet Sam Boef Grijpgraag die zich voordoet als een Engelse voetbaltrainer en hem zijn voetbalplaatjes afhandig wil maken. In het bos vraagt Sam om raad bij tovenaar Harrewar. Hij krijgt een betoverde voetbalketting die hem tot de beste speler van de club maakt, maar Boef Grijpgraag steekt daar een stokje voor. Sam zorgt er op een slimme manier voor dat hij de ketting weer terug krijgt en kan laten zien aan Michael dat hij ook een goede voetballer is.

 

Extra leuk: een EK voetbalquiz!

Tijdens de voorstelling worden de kinderen in twee groepen verdeeld en ze krijgen een coach. Er worden per team drie topscoorders aangewezen. Aan het begin krijgen de twee teams meteen acht rode kaarten. Het is de bedoeling dat de teams alle rode kaarten wegspelen door het beantwoorden van vragen na elke acte. De vragen gaan over het verhaal en over het EK voetbal 2012. Als de teams op gelijke stand eindigen, wordt het tijd voor penalties! De topscoorders mogen allemaal op het doel (en dat is de poppenkast!) schieten. De winnaar krijgt natuurlijk eeuwige roem!

  

sam en michael

 

 

 

 

 Terug naar overzicht