Verhalen


Nieuwe educatieve voorstelling: Fit en Fruitig
Over gezond eten en bewegen voor peuters en kleuters, tm groep 4. Educatief verhaal met de bekende dieren van de Kanjertraining.

Moppereend (Nationale Voorleesdagen 2020)
Eend is behoorlijk chagrijnig. Haar vijver is opgedroogd en niemand wil met haar spelen. Alle dieren proberen haar op te vrolijken maar dat wil niet zo lukken...

Plastic soep? Wat een troep!
De vader van Boy is visser en vangt al tijden geen vis meer. Hij hengelt alleen nog maar troep zijn bootje in. Boy besluit het ook eens te proberen. Hij vangt ook niks. Dan wordt zijn aandacht getrokken door meneer Krab en mevrouw Inktvis.

Educatief: Floepsie zit in de (plastic) soep!
Een educatief verhaal over de problemen van de plastic soep, met een lach en een traan. Interactief, kleurrijk en geschikt voor peuters en kleuters.

Ridder Alfons en de drie gevaarlijke opdrachten
Prinses Rosalinde is weer eens omgetoverd door de stoute heks Kierewiet. Ridder Alfons kan haar redden door drie gevaarlijke opdrachten uit te voeren.

Snelle Speer en de roze aap
Indiaantje Snelle Speer krijgt geschiedenisles van haar vader, opperhoofd Wijze Bizon. Hij vertelt haar het verhaal van de roze aap maar omdat zij hem niet geloofd, moet ze voor straf op zoek naar een wandschildering in de geheime grot.

Feetje en de verdwenen kleuren
Feetje, de kleurenfee, woont in het regenboogpaleis. Ze is dol op kleuren en kan eigenlijk niet zonder. Op een dag komt heks Kierewiet op bezoek met een magische kleurentoverbal. Ze maakt Feetje wijs dat ze daar nog meer kleuren mee kan toveren.

Zeegezichtje en de zoektocht naar mevrouw Oester
Zeemeermin Zeegezichtje heeft de wijze raad van mevrouw Oester nodig. Mevrouw Oester is de vraagbaak voor de zeemeerminnen en ze geeft met haar parel licht in de donkere zee.

Gekke boel op de kinderboerderij
Mik gaat naar de kinderboerderij op kraamvisite bij het kleine geitje. Er is een alleen een probleem: het geitje heeft zich verstopt! En dat is niet zo maar... Het is niet pluis op de kinderenboerderij. Alle dieren zijn in de war na het eten van de beschuiten met muisjes! De koe zegt tok en de kip zegt boe! Oei, wat nu? Hoe gaat Mik dat oplossen?

Noortje en Oepsie het ruimtewezen
Noortje speelt in het bos en ontmoet daar het kleine ruimtewezentje Oepsie. Hij is per ongeluk op onze planeet aarde terecht gekomen en wil heel graag naar huis, naar de planeet Floeps waar zijn beste vriend Woepsie woont. Zou het hen lukken?

Help, een Gr Gr Gr... monster?
De kleine muis loopt door het bos en komt allemaal dieren tegen die hem graag zouden willen opeten... Hoe lost muis dit op?

Noortje en de reismachine
Noortje zit zich een beetje te vervelen thuis. Op tv ziet ze prachtige programma's over andere landen. Ze is best nieuwsgierig naar het buitenland. Met de nieuwe uitvinding van haar vader, die een slimme professor is, gaat ze stiekem op reis!

Sint en Piet en de gestolen cadeautjes
Het is weer bijna 5 december en Sinterklaas komt weer naar Nederland met zijn Pieten.

Nog meer verhalen...
Thema's: Pasen, Koningsdag, ballet, circus, verhuizen, vakantie/strand, voetbal, superhelden, (bovenbouw verliefd, schoolkeuze, detective)